Home > Autovakanties > Duitsland

Duitsland

De 'Duitse' Germaanse stammen werden tussen de 6e en 9e eeuw onder Frankisch gezag verenigd. In 843 werd het rijk verdeeld in een West- en Oost-Frankisch deel. In 962 liet Otto I zich in Rome kronen tot keizer van Duitsland. Het Duitse keizerschap werd in 1122 beëindigd.

In 1273 werd Graaf Rudolf I van Habsburg koning. De periode tussen 1517 en 1814 kenmerkte zich door reformatie, contra-reformatie en absolutisme. In de tweede helft van de 17e en begin 18e eeuw werd Duitsland vooral bedreigd door Franse expansie. Na de val van Napoleon werd de Klein-Duitse eenheid (Duitse Bond) gedeeltelijk hersteld. De jaren 1871-1916 stonden geheel in het teken van Bismarcks geniale buitenlandpolitiek en binnenlandse sociaal democratie. De Eerste Wereldoorlog werd door Duitsland verloren en de Weimar-Republiek ontstond. In 1929 behaalden de nationaal-socialisten een reeks verkiezingszeges. Met alle dramatische gevolgen van dien. De geschiedenis van het Derde Rijk eindigde met de nederlaag tijdens de Tweede Wereldoorlog en opsplitsing van Duitsland in de Bondsrepubliek en de kleinere DDR. De val van de Berlijnse muur in 1989 betekende weer de hereniging van de DDR en BRD tot een democratisch Europees Duitsland.

Een klein deel van de noordelijke Kalkalpen met de Zugspitze behoort tot Duitsland. Dit hooggebergte heeft hoge toppen en diepe dalen. Ten noorden van dit bergland ligt een brede hoogvlakte, begrensd door de Donau. Hierachter liggen de meren en uitgestrekte moerassen.

De bewoners van het land tussen de zee en de Alpen staan vooral bekend als grote liefhebbers van allerlei soorten worsten. Stevige eters doen zich tegoed aan bloed- en leverworst. Op de menukaart zal vlees nooit ontbreken. Elke streek heeft zijn eigen favoriet. De runderen, lammeren, heideschapen, aardappels en kool worden gecombineerd tot pittige kost of tot culinaire hoogstandjes.  

Meer informatie over Duitsland...

Vakantie in Duitsland

Het kan allemaal in Duitsland! 
Lekker wandelen, fietsen of all inclusive op vakantie? Alles kan! Ook is het bijzonder goed toeven in steden als Frankfurt, Karlsrühe en Keulen.

Lekker met z'n twee op pad? Kijkt u bijvoorbeeld naar de Romantische Strasse, een aanrader!

Last Minutes naar Duitsland:

1 Kerst Oberhausen (2-dagen) vanaf € 39,-
2 Eifelhotel Daun (3-dagen) vanaf € 99,-
3 Autorondreis Beieren (11-dagen) vanaf € 85,-
4 Berlijn met kinderen (3-dagen) vanaf € 125,-
5 Romantische Strasse (7-dagen) vanaf € 369,-

Grotere kaart weergeven