Home > Autovakanties > Frankrijk

Frankrijk

Sinds de prehistorie wonen er mensen. Dat bewijzen de vondsten van vuurstenen gebruiksvoorwerpen. De Cro-Magnonmens leefde zo'n 15.000 jaar geleden in de zuidwestelijke delen. In de laatste 2000 jaar voor onze jaartelling was er al volop bedrijvigheid. Met name de Zuid-Franse kust was het handelstrefpunt van Etrusken (Italië), Feniciërs en Grieken.

In de eeuwen vlak voor de jaartelling vestigen zich steeds meer Kelten in Frankrijk. Zij namen het op tegen de oprukkende Romeinen, die zich eveneens keerden tegen opkomende Germanen uit het noorden. In de 9e eeuw kregen de Noormannen vaste voet aan wal. Tijdens de zware periode van de Honderdjarige Oorlog met Engeland (14e en 15e eeuw) vocht Jeanne d'Arc voor de Fransen. Roerige tijden keren terug als revolutionairen en zelfs adel en bourgeoisie zich tegen de absolute monarchie keren. Met de bestorming van de Bastille was de Franse Revolutie in 1789 een feit. In 1792 veranderde de monarchie in een republiek. Daarna regeerde Napoleon. Hij herstelde rust en orde in eigen land, maar marcheerde wel op in heel Europa. Ook Nederland ontkwam er niet aan. De grote geallieerde invasie, die het einde van de Tweede Wereldoorlog inluidde, begon in juni 1944 met de landing op de Normandische stranden.

Frankrijk kent vlakke (Noord) en bebergde (Zuid) gebieden. Het Centraal Massief één van de belangrijkste natuurlijke gebieden van het land, bestaat uit de provincies Marche, Limousin, Auvergne en Lyonnais. In het oosten van de rivier de Rhône, die het Centraal Massief van de Alpen scheidt, liggen Savoy, Dauphiné en de Provence. De Rhône-vallei stroomt door een gebied dichtbij zijn uitmonding in het Middellandse-Zeegebied.

Meer informatie over Frankrijk...

Vakantie in Frankrijk

Genieten doe je in Frankrijk! Of je nu romantisch naar Parijs gaat, uitrust op de camping, of liever gaat wintersporten, het maakt niet uit!

Zuid-Frankrijk is nog altijd de nummer 1 vakantiebestemming voor veel toeristen. Met de aangename temperaturen en mooie stranden.
Wat dacht u van een wintersportvakantie?

Last Minutes naar Frankrijk:

1 Romantiek in Reims (3-dagen) vanaf € 115,-
2 Sneukelen in Parijs (3-dagen) vanaf € 119,-
3 Nazomeren Dordogne (8-dagen) vanaf € 149,-
4 Puur Provence (4-dagen) vanaf € 169,-
5 Romantiek in Elzas (4-dagen) vanaf € 169,-

Grotere kaart weergeven