Home > Autovakanties > Italië

Italië

In de Oudheid (7e eeuw v. Chr.) bewoonden Etrusken het midden van ItaliŽ. Zij onderhielden relaties met de Grieken. Zij hadden kolonies in Zuid-ItaliŽ en op SiciliŽ. De Romeinen wonnen echter na de 6e eeuw v. Chr. aan invloed en breidden hun rijk uit.

Vooral rondom en in de eerste eeuwen na het begin van onze jaartelling bereikte het rijk zijn enorme omvang: het omvatte gebieden rondom de Middellandse Zee tot aan de Zwarte Zee en onze landgrenzen. Het werd te groot om te regeren en rond 300 werd het opgesplitst in twee delen: het West-Romeinse Rijk met Rome als hoofdstad en het Oost-Romeinse Rijk. Daarvan was Constantinopel de hoofdstad. Aan het einde van de 4e eeuw werd het christendom staatsgodsdienst. De tweedeling van het Romeinse Rijk kon niet voorkomen dat het uiteindelijk uiteenviel in kleine maar machtige staatjes (de stadsstaten in de Renaissance, bijvoorbeeld). Pas in 1870 werd het land een eenheid en ontstond ItaliŽ. Na de Eerste Wereldoorlog volgde een minder goede periode en in 1922 kwam Mussolini aan de macht. Hij koos in de Tweede Wereldoorlog de kant van nazi-Duitsland. De Geallieerden begonnen in 1943 hun succesvolle aanval en in 1945 capituleerde ItaliŽ. Als in 1957 de EEG wordt opgericht, is ItaliŽ van de partij.

ItaliŽ wordt grotendeels omgeven door zee. Zowel het vasteland als de eilanden SiciliŽ, SardiniŽ, Elba, de eilanden in de Golf van Napels en de Eolische Eilanden hebben prachtige zandstranden. Naar het zuiden toe wordt de kust ruiger en wisselen stranden af met kliffen, baaien en rotsen. In het noorden liggen de Alpen.

Een bezoek aan ItaliŽ is haast onmogelijk zonder reisgids. Uit de Oudheid stammen de overblijfselen van Griekse kolonies. Op SiciliŽ zijn bij Agrigento nog tien tempels uit deze periode te zien. In dezelfde tijd ontwikkelden de Etrusken hun beschaving in Toscane en de omgeving van Rome.

Meer informatie over Italië...

Vakantie in Italië

Italië wordt geroemd om haar keuken, rijke geschiedenis en staat bekend als mode-walhalla. Als u een trip maakt naar Rome, Venetië of Milaan begrijpt u waarom.

Ook het klimaar in Italië is gunstig. Gelegen rond de Middellandse Zee is het een uitvalsbasis voor vele toeristen op zoek naar de zon. Ook het Gardameer leent zich perfect voor een vakantie.

Italië is een vakantieland bij uitstek.

Last Minutes naar Italië:

1 Toscaanse Heuvels (8-dagen) vanaf € 111,-
2 Magnifiek Rome (4-dagen) vanaf € 136,-
3 Vakantie Dolomieten (8-dagen) vanaf € 229,-
4 Romantisch Toscane (8-dagen) vanaf € 475,-
5 Klassieker Mille Miglia (9-dagen) vanaf € 530,-

Grotere kaart weergeven