Home > Rondreizen > China

China

De Volksrepubliek China, (officieel: Zhonghua Renmin Gongheguo) is eigenlijk verdeeld in twee republieken. de volksrepubliek (waaronder het vaste land en bestuurlijke regio's Hongkong en Macau) en de Republiek China (waaronder Taiwan en andere eilanden vallen).

De totale oppervlakte van China bedraagt 9.571.300 km². Hiermee is het ongeveer 239 keer groter dan Nederland, en moet het op de wereldbol alleen Rusland en Canada voorlaten qua grootte.

China omvat meer dan honderd bergtoppen die boven de 7000 meter uitsteken, en duizenden toppen die boven de 6000 meter reiken. Een daarvan, de Mount Everest (gelegen in Tibet), is met zijn 8848 meter de hoogste berg ter wereld. Het berggebied van China omslaat dan ook iets meer dan éénderde van haar totale oppervlakte.

De eerste tekenen van civilizatie in China gaan zo een 700.000 jaar terug in de tijd. Vanuit die periode zijn er menselijke overblijfselen gevonden. Ongeveer 6000 jaar geleden begonnen de eerste volkeren zich definitief te vestigen. Daaruit zijn veel van de huidige provincies en steden ontstaan.

Het klimaat van China kenmerkt zich door zijn veelzijdigheid, dit omdat het land een groot oppervlak beslaat. Het grootste deel van China heeft een klimaat waarin de seizoenen zich duidelijk onderscheiden. Echter in de hoger gelegen bergengebieden is dit heel anders. Sommige gebieden zijn in de winterperiode totaal onbereikbaar en door zijn temperaturen (tot wel -50°C) niet bepaald aantrekkelijk om te bezoeken.

Meer informatie over China...

Vakantie in China

China herbergt een diversiteit aan natuur en cultuur, met daarnaast interessante hotspots als Hong Kong, Macau, Singapore, Bejing en Peking.

Een van de grootste culturele trekpleisters is de 6269 km lange Chinese Muur. Daarnaast vormen de bedreigde diersoorten als reuzepanda's, (te zien in het Wolong-reservaat) ook een van de vele redenen dit prachtige land te gaan ontdekken.

Last Minutes naar China:

1 Naar China met De Jong Intra vanaf € 350,-
2 Naar China met SNP vanaf € 625,-
3 Naar China met Fox vanaf € 749,-
4 Naar China met Shoestring vanaf € 1299,-
5 Naar China met Djoser vanaf € 2095,-

Grotere kaart weergeven