Home > Rondreizen > Cuba

Cuba

Cuba (formeel de Republiek Cuba) is een land gelegen in het caribisch gebied en bestaande uit de eilanden Cuba en Isla de la Juventud. Cuba telt 19 provincies en heeft een totale oppervlakte van 110.861 km² en is hiermee zo'n tweemaal groter dan Nederland.

Het eiland Cuba werd in 1492 ontdekt door Christoffel Columbus, waarna het in 1511 werd veroverd door Diego Velázguez de Cuellar. Hierdoor werd het een Spaanse kolonie.

Enkele van de exportproducten van Cuba zijn wereldbekend, de sigaren, rum en salsamuziek bijvoorbeeld. Iets minder bekend staat Cuba als het gaat om de exportproducten als suiker, geneeskundigen en nikkel.

Voor de geneeskundigen is een simpele verklaring, de medische zorg wordt betaald door de Cubaanse staat. De levensverwachting van de Cubaan ligt dan ook op 76,8 jaar.

Het landschap van Cuba is gevarieerd; het is een combinatie van vlak, bergachtig en lichtglooiend. Midden op Cuba liggen een aantal bergketens, als de Sierra de los Organos en de Sierra del Rosario. De hoogste berg van het eiland is de Sierra Maestra met het hoogste punt (Pico Turquino) op 1972 meter.

Het noorden van Cuba herbergt enkele koraalriffen en heeft een steil, rotsachtige uitstraling. In het oosten van Cuba komen met enige regelmaat aardbevingen voor. Het zuiden is eveneens bergachtig.

Cuba ontvangt jaarlijks zo'n 250.000 toeristen. Daarmee is de toeristische sector een van de belangrijkere van het land geworden. Een van de dingen die iedere toerist op Cuba direct zal opvallen is de muziek. Waar je ook bent, bijna overal hoor je muziek. Cuba zonder muziek, is als een zee zonder water, onmogelijk. De veelal opzwepende muziek gaat gepaard met dansen als de salsa en de rumba. Iets wat je als toerist absoluut een keer geprobeerd moet hebben...

Meer informatie over Cuba...

Vakantie in Cuba

Genieten van een prachtige vakantie op Cuba? Dat is een goede keuze! Snuffel rond op het eiland welke sinds 1959 geleid werd door Fidel Castro en alom bekend is door zijn muziek, sigaren en rum!  

In Havana kun u direct genieten van de Cubaanse gastvrijheid, gecombineerd met een heerlijk zonnetje, palmbomen en heerlijke caribische muziek op de achtergrond... Hoe mooi wilt u uw vakantie maken?

Last Minutes naar Cuba:

1 Naar Cuba met SNP vanaf € 95,-
2 Naar Cuba met Elmar Reizen vanaf € 579,-
3 Naar Cuba met Arke vanaf € 633,-
4 Naar Cuba met Djoser vanaf € 1420,-
5 Naar Cuba met Baobab vanaf € 1649,-

Grotere kaart weergeven