Home > Rondreizen > Kenia

Kenia

Kenia of Kenya (officieel: Jamhuri ya Kenya), is republiek in Oost-Afrika welke behoort tot de 'Hoorn van Afrika'. Kenia heeft een oppervlakte van 582.646 km² (waarvan ongeveer 13.400 km² water is), en is daarmee 14x zo groot als Nederland.

Kenia ligt op de evenaar en heeft hiermee een tropisch klimaat, iets wat veel toeristen trekt. Toerisme naar de in het zuiden gelegen reservaten en wildparken zijn dan ook, naast koffie en thee, de grootste inkomstenbronnen van Kenia.

Kenia beschikt over een gevarieerde flora en fauna. Naast de leeuwen, olifanten, zebra's, luipaarden, nijlpaarden, neushoorns en giraffe's beschikt het over de duizend verschillende vogels.

In de loop der jaren is Kenia Afrika's migratieland bij uitstek geworden. Dit is ontstaan in de verre geschiedenis en ongeveer 2000 v. Chr. begonnen. Toen kwamen de eerste Kushiet-volkeren vanuit Ethiophië met hun dieren op zoek naar vruchtbare grond.

Het landschap in Kenia heeft ook grote contrasten. Zo herbergt het meest woeste deel van Kenia, het noord-oosten, de op een na grootste berg van Afrika, de Mount Kenya (5199 meter). Deze berg ligt in een van de vruchtbare delen van het land. In het westen vind men een heuvellandschap en tot slot treft men in het zuiden van Kenia louter savannelandschap.

Vraag gratis een brochure aan met reisinformatie!

Meer informatie over Kenia...

Vakantie in Kenia

Wilde dieren spotten in ongerepte natuur? Op zoek naar avontuur in de grote reservaten? Kenia is het land bij uitstek welke dit alles biedt.

Het tropisch klimaat maakt het daarbij een aanrader. Gemiddeld valt er tussen de 250 en 500 mm neerslag per jaar. Ter vergelijking, in Nederland ligt dit tussen de 690 tot ruim 900 mm per jaar!

Last Minutes naar Kenia:

1 Naar Kenia met Elmar Reizen vanaf € 769,-
2 Naar Kenia met De Jong Intra vanaf € 1009,-
3 Naar Kenia met Shoestring vanaf € 1989,-
4 Naar Kenia met SNP vanaf € 2325,-
5 Naar Kenia met Sawadee vanaf € 2695,-

Grotere kaart weergeven