Home > Verre Reizen > Australië

Australië

Australië werd oorspronkelijk "Terra Australis" genoemd (Zuidkust) en is het kleinste van de bewoonde continenten. In het jaar 150 waren het de Grieken die er als eerst over schreven en het deze naam gaven. Veel mensen gingen naar Australië op zoek, dit omdat ze gefascineerd waren door het onbekende land.

Australië ligt ten zuidoosten van AziŽ en heeft een oppervlakte welke ongeveer gelijk is aan dat van Amerika. Het continent bestaat voor ongeveer 3/4 uit woestijn. In het noordoosten tref je er regen-wouden en in het zuiden zijn deze wat meer subtropisch dan tropisch.

De meeste toeristen vertoeven in het oosten, met name in Queensland en New South Wales, waar dan ook de veel toeristische 'attracties' aantreft. De allergrootste attractie is het Great Barrier Reaf welke voor de noordoostkust ligt. Naast deze trekpleisters zijn steden als Sydney, Melbourne en Brisbane ook erg populair onder de toeristen. De Australiërs zelf vertoeven het liefst aan de Gold Coast in hun vakantie. Een gebied ten zuiden van Brisbane.

Midden in de Australische "outback" ligt de oude kolonistenstad Alice Springs, de enige stad in een omtrek van honderden kilometers. Ruim 350 km ten westen van deze stad ligt de welbekende Ayers Rock (felgekleurde rotspartij met prehistorische tekeningen).

Meer informatie over Australië...

Vakantie in Australië

Australië, het land van "downunder", is een enorm uitgestrekt land met een immense diversiteit aan natuurschoon.

Australië is daarmee dé ideale vakantie-bestemming voor toeristen die van avontuur, en natuur houden. Geniet aande oostkust van de vele badplaatsen en het Great Barrier Reef, terwijl u aan de westkust van de rust, daar waar u weinig civilizatie tegenkomt...

Verre Reizen naar Australië:

1 Lindeman Resort (6-dagen) vanaf € 1237,-
2 Australië in 3 weken (23-dagen) vanaf € 2849,-
3 Rondje Australië (30-dagen) vanaf € 3249,-

Grotere kaart weergeven