Home > Verre Reizen > Thailand

Thailand

Thailand is een koninkrijk welke tot 1949 Siam heette. De Thaise naam van het land is "Prathet Thai", waarbij Prathet land betekent en het woord Thai vrij betekent. Thailand betekent dus letterlijk "vrij land".

De oppervlakte van Thailand is 513.115 km², hiermee is Thailand ongeveer dertien keer zo groot als Nederland. Het land wordt in het oosten begrensd door Laos en Cambodja, en in het westen door Myanmar.

Thailand heeft een zeer gevarieerd landschap waaronder beboste bergen, diepe valleien, akkers, dichte regenwouden en gebieden met onvruchtbare, droge grond.

Thailand is vooral sinds de jaren zeventig een populaire vakantiebestemming, met een breed aanbod aan toeristische attracties. De grootste groep toeristen komt uit Oost-Azi en Europa.

Phuket trekt ieder jaar meer internationale toeristen aan en is tot een van Azis meest geliefde badplaatsen uitgegroeid. Hoofdstad Bangkok, Chiang Mai en andere badplaatsen ontvangen naast Phuket veel van de toeristen en beschikken over een groot en gevarieerd aanbod van accommodaties en andere toeristische faciliteiten.

Meer informatie over Thailand...

Vakantie in Thailand

Thailand, ook wel het land van de glimlach genoemd, herbergt vele gezichten en mooie eilanden.

Een bezoekje aan het National Marine Park op Ko Chang is zeker de moeite waard. Paradijselijk genieten? De mooie stranden van Schiereiland Phuket, ook wel 'de parel van het Zuiden' genoemd, zullen nimmer uit uw gedachten verdwijnen.

Verre Reizen naar Thailand:

1 Rondreis Thailand (15-dagen) vanaf € 899,-
2 Noord Thailand (15-dagen) vanaf € 1049,-
3 Thailand met Kids (13-dagen) vanaf € 1845,-
4 Rondreis Thailand (16-dagen) vanaf € 1650,-
5 Relax in Thailand (23-dagen) vanaf € 1895,-

Grotere kaart weergeven