Home > Verre Reizen > Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika, (officieel de Republiek van Zuid-Afrika) is gelegen op het meest zuidelijke punt van Afrika. Het land heeft een oppervlakte van 1.221.037 km², waarop een breed scala aan natuurpracht is terug te vinden. Zuid-Afrika is daarmee ongeveer 30 maal groter dan Nederland.

De natuur van Zuid-Afrika is adembenemend, evenals de vele reservaten (waaronder het wereldbekende Nationaal Krugerpark). Zuid-Afrika is een land van contrasten. Compleet met savannen, besneeuwde bergtoppen, steenkool- en goudmijnen, evenals haar prachtige grote stranden, diepe baaien en overweldigende bosgebieden.

Met meer dan 20.000 verschillende soorten planten (bijna 10% van alle bekende planten-soorten op Aarde), en met 'De Grote Vijf' (naam voor de vijf grootste dieren die men graag ziet: olifant, leeuw, neushoorn, buffel en het luipaard) een bijzondere flora en fauna.

Nederland heeft al sinds de 15e eeuw, ten tijde van de VOC, een bijzondere band met Zuid-Afrika. Het waren de schipbreukelingen van het Nederlandse schip Nieuw Haarlem, welke strandde aan de Kaap, en hier een klein fort maakte. Het fort kreeg de naam "Sand Fort van die Kaap die Goeie Hoop".

Vanwege het aangename klimaat, en de goede handel met de lokale bevolking, werd 'Kaap de Goede Hoop' een verversingspost voor schepen die op weg waren naar het verre oosten.

Gedurende de 17e en 18e eeuw breidde dit gebied met Nederlandse kolonisten zich langzaam uit tot wat het tot op heden is.

Meer informatie over Zuid-Afrika...

Vakantie in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika heeft een prima klimaat welke grotendeels subtropisch is langs de kust. Over het algemeen met weinig neerslag en veel zon.

In 2009 had Zuid-Afrika de meeste blauwe vlag stranden buiten Europa, namelijk 18. Dit bewijst eens te meer dat het land kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan.

Verre Reizen naar Zuid-Afrika:

1 Rondreis Zuid-Afrika (9-dagen) vanaf € 695,-
2 Krugerpark & cultuur (13-dagen) vanaf € 1045,-
3 Zuid-Afrika & Swaziland (16-dagen) vanaf € 1599,-
4 Wijnroute Zuid-Afrika (16-dagen) vanaf € 1850,-
Of laat uw reis naar Zuid-Afrika op maat maken...

Grotere kaart weergeven