Home > Wintersport > Oostenrijk

Oostenrijk

Het belangrijkste gebied in Oostenrijk is natuurlijk de Alpen. Ze doorkruisen het land van oost naar west. Het Oostenrijkse landschap bestaat voor ongeveer 62 procent uit bergen. Er zijn ongeveer 800 wintersport plaatsen te vinden in de 76 wintersportgebieden die het land heeft. Hierdoor is er voor iedereen wel iets te vinden in Oostenrijk.

Natuurlijk kunt u in Oostenrijk alles doen wat u zich maar kunt bedenken. Oostenrijk is het land genoemd waar skidromen uitkomen. Er zijn prachtige landschappen, goede skigebieden en leuke plaatsen. Bij Oostenrijk denkt iedereen daarom ook gelijk aan wintersport. 

Dankzij de verschillende gletsjerskigebieden die het land heeft, kan men in Oostenrijk het hele jaar door skiën. Maar de beste reistijd is toch echt van december tot april. Maar op een hoogte van ongeveer 3000 meter kan het hele jaar door geskied worden.  

Het grootste deel van het land bestaat uit de machtige bergketens van de Alpen. Hier ontdekt u imposante gletsjers, rotsmassieven en verrassend mooie zijdalen. De meren in de berggebieden leveren schoon water. Ten noorden van de Alpen ligt een weids en golvend land met weiden, akkers en gemengd naald- en loofwoud. In de Vooralpen, die de overgang van de vlakte naar de bergen vormen, liggen de befaamde meren van het Salzkammergut.

Hohe Tauern is het grootste nationale park van Midden-Europa met gletsjers, wilde bergbeken en bloeiende weiden. Nockberge is een onbekend nationaal park in een middelgebergte met grazige hoogvlakten, ronde toppen en weidse vergezichten. U kunt overal heerlijk wandelen. De toeristische fietsroutes leiden langs rivieren zodat u geen bergen hoeft te beklimmen. De Donauroute is de bekendste.

Deze makkelijke route leidt u over de vroegere jaagpaden langs de oevers van de Donau. U passeert mooie steden, kloosters en natuurreservaten. Maar ook de andere routes leiden langs prachtige landschappen en leuke bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld de wijnroute of een tocht door het Alpengebied.

Meer informatie over Oostenrijk...

Wintersport in Oostenrijk

Oostenrijk is het wintersportland bij uitstek. Met de prachtige regio's als Tirol, Karinthië, het Salzburgerland en Stiermarken. Daarnaast is het een perfect (berg)wandelland met prachtige routes door het hooggebergte zoals het gemarkeerde pad door de Karinthische Alpen.

Geniet van de beginners en gevorderde piste's, met elkaar of met het gezin. Oostenrijk zal aan al uw winterwensen voldoen!

Last Minutes naar Oostenrijk:

1 Karinthië met Kids (8-dagen) vanaf € 270,-
2 Salzburgerl. met Kids (8-dagen) vanaf € 345,-
3 Skivakantie Tirol (8-dagen) vanaf € 375,-
4 Hotel Köningsleiten (8-dagen) vanaf € 445,-
5 Skiën hotel Götzens (8-dagen) vanaf € 495,-

Grotere kaart weergeven