Home > Zonvakanties > Egypte

Egypte

De Arabische Republiek Egypte (Arabisch: Jumhuriyat Misr al-`Arabiyah) is een republiek in Noordoost-Afrika en ligt op de grens van AziŽ en Afrika. Egypte is met een totale oppervlakte van 1.001.449 km≤ ongeveer 24 keer groter dan Nederland. De totale lengte van de kustlijn, welke zich goed leent om te duiken, is 2450 km.

In het noorden grenst Egypte aan de Middellandse Zee en in het oosten aan de Rode Zee en Golf van al-Aqabah.

Egypte bestaat bijna volledig uit woestijn, deze bedekt ongeveer 96% van het land. Langs de Middellandse- en Rode zee bevindt zich bijna alle civalizatie.

Toerisme is een belangrijk inkomstenbron voor Egypte. Het massa-toerisme richt zich vooral op de grote monumenten die Egypte rijk is. Hier valt te denken aan de legendarische Vallei der Koningen, waar menig tombe gevonden is, maar natuurlijk ook aan de monumenten Sphinx en vele Piramides.

Meer informatie over Egypte...

Vakantie in Egypte

Egypte is misschien het best bekend als de thuisbasis van de oude Egyptische beschaving, met zijn tempels, hiŽrogliefen, mummies, piramiden.

Egypte stimuleert de fantasie van westerse toeristen net als enkele andere landen en is waarschijnlijk een van de populairste toeristische bestemmingen wereldwijd

Verre Reizen naar Egypte:

1 Hotel El Samaka (8-dagen) vanaf € 399,-
2 All inclusive Hurghada (8-dagen) vanaf € 399,-
3 Sharm el Sheikh (8-dagen) vanaf € 419,-
4 Jasmine Village (8-dagen) vanaf € 449,-
5 Halfpension Bay View (8-dagen) vanaf € 459,-

Grotere kaart weergeven