Home > Zonvakanties > Griekenland

Griekenland

Griekenland (officieel: Elliniki Dimokratia, Hellás of ookwel de (derde) Helleense Republiek) bestaat al sinds de oude steentijd (ongeveer 2,5 miljoen jaar geleden).

Griekenland heeft al jaren veel stranden waar de blauwe vlag wappert. In 2009 was dit aantal maar liefst 419 (waaronder 8 jachthavens met een blauwe vlag) Griekenland staat met dit hoge aantal al jaren op de tweede plaats in de Europese lijst, achter koploper Spanje. Op de lijst van Europa's schoonste zeen is Griekenland de lijstaanvoerder.

Het landoppervlak van Griekenland (131.957 km² en daarmee drie maal zo groot als Nederland) bestaat voor circa 20% uit eilanden (waarvan Kreta, Euboea, Lesbos en Rhodos de grootste eilanden zijn). Daarnaast ligt een deel van Griekenland op het zuidelijkste deel van het Balkanschiereiland.

Als u ook culinair wilt genieten, is Griekenland geen slechte keuze.  De heerlijke combinatie van de Europese en Oosterse keuken zal u zeker verrassen. Daarnaast is het eten zeer gezond! Grieken hebben nog steeds de hoogste levensverwachting (79 jaar) in Europa. Deels te danken aan hun veelvuldige gebruik van olijfolie. In Griekenland wordt namelijk per hoofd van de bevloking meer olijfolie genuttigd dan waar ook ter wereld.

Griekenland has it all; heerlijk eten, 's avonds het bruisende nachtleven en overdag zon, zee en strand! Deze combinatie maakt Griekenland tot een heerlijk vakantieland. Niets voor niets bevindt het zich dan ook in de top 15 beste vakantiebestemmingen ter wereld. Twijfelt u nog?

Meer informatie over Griekenland...

Vakantie in Griekenland

Griekenland herbergt veel overblijfselen uit de Griekse Oudheid. Zo ook het wereldberoemde Akropolis in de hoofdstad Athene, zeker een bezoekje waard!

Naast de oudheden wordt Griekenland geprezen door het fraaie, bergachtige landschap en het bijzonder aangename, warme klimaat. Ideaal voor een zonvakantie dus!

Zonvakanties naar Griekenland:

1 Appartement Kreta (8-dagen) vanaf € 299,-
2 Appartement Corfu (15-dagen) vanaf € 299,-
3 Appartement Kreta (8-dagen) vanaf € 399,-
4 Blue Bay Rhodos (8-dagen) vanaf € 399,-
5 Beach Club Lesbos (8-dagen) vanaf € 399,-

Grotere kaart weergeven