Home > Zonvakanties > Turkije

Turkije

Het Turkije van vůůr de komst der Turken wordt doorgaans Klein-AziŽ of AnatoliŽ genoemd. AnatoliŽ heeft een voorgeschiedenis die vele duizenden jaren teruggaat, waarin volkeren als Hettieten, PhrygiŽrs, LydiŽrs, UrarteŽrs, ArmeniŽrs en Grieken een grote rol hebben gespeeld.

In de 2e eeuw v. Chr. kwam AnatoliŽ in de invloedssfeer van het Romeinse Rijk. AnatoliŽ was de eerste provincie van het Romeinse Rijk waar een groot deel van de bevolking overging tot het christendom. Toen het westelijk deel van het Romeinse Rijk in verval raakte (omstreeks 400 na Chr.), werd AnatoliŽ deel van het Oost-Romeinse of Byzantijnse Rijk, met Constantinopel als hoofdstad. In die periode maakte de reeds eerder begonnen hellenisering grote vooruitgang. Het gebied werd grotendeels Griekstalig, met uitzondering van het oostelijke deel waar de Koerden en ArmeniŽrs hun eigen taal behielden.

Steden met veel cultuur en geschiedenis zoals Istanboel en Bursa zijn steden waar veel toeristen naar toe gaan.

De Turkse keuken is een internationaal gewaardeerde keuken met een lange traditie. De variatie van het eten in Anatolie komt voort uit de talloze invasies van vreemde volkeren, die een spoor van kookstijlen hebben achtergelaten in het gebied. Een andere reden voor de diversiteit van de Turkse keuken is dat, op hun weg uit Centraal-Azie, de Oghuz Turken in hun rijken zoals het Ottomaanse en Seljoekse Rijk, de bevolking van Iran, Irak, Egypte en de Balkan integreerde en hun kookkunst overnam.

Meer informatie over Turkije...

Vakantie in Turkije

Toerisme wordt in Turkije steeds belangrijker, vooral de badplaatsen langs de kusten zijn populair zoals o.a. Bodrum, Alanya, Marmaris, Kusadasi en Antalya ook wel bekend als de Turkse RiviŤra.

Bijzonder aan Turkije is dat er bijna alles te beleven valt zoals in Saklikent, omdat het zo dicht bij Antalya ligt, is dit ťťn van de weinige plaatsen ter wereld waar men Ďs ochtends kan skiŽn en Ďs middags kan zwemmen.

Zonvakanties naar Turkije:

1 Alanya Turkije (8-dagen) vanaf € 299,-
2 Antalya Turkije (8-dagen) vanaf € 509,-
3 Belek Turkije (8-dagen) vanaf € 619,-
4 Finike Turkije (8-dagen) vanaf € 449,-
5 Kemer Turkije (8-dagen) vanaf € 459,-

Grotere kaart weergeven